sâmbătă, 10 august 2013

Marrakech, Piaţa Djemaa El Fna - Partea I

Piaţa Djemaa El Fna sau Jamaa El Fna este un imens teatru în aer liber. Inclusă în patrimoniul UNESCO, această piaţă desprinsă parcă dintr-o poveste orientală este vizitată zilnic de sute de turişti. Este cel mai "fierbinte" loc din Marrakech. Când ajungi aici ai tendinţa să oboseşti cu aparatul foto în mână din dorinţa de a salva în poze fiecare bucăţică din acest loc. 

http://marrakech-riad-dar-zaman.blogspot.ro/2011/11/marrakech-orange-juice-and-mandarins.html
În timpul zilei, din cauza temperaturilor foarte ridicate, atmosfera pare liniştită aici. Femei care pentru câţiva euro îţi desenează tatuaje cu henna, zeci de standuri pline cu portocale gustoase care aşteaptă să fie transformate într-un suc vitaminizant, standuri cu fructe uscate frumos aranjate în grămezi care te îmbie să le cumperi, şiraguri de curmale, smochine, caise, grămezi de migdale, alune, caju, simple, prăjite, trase în ciocolată sau zahăr caramelizat, standuri cu măsline de toate culorile, munţi de condimente, tonete la care se vinde supă de melci (foarte condimentată), dresori de şerpi, trăsuri pregătite să te plimbe prin oraş, standuri cu haine tradiţionale, obiecte de artizanat şi bijuterii care îţi iau ochii. 

http://commons.wikimedia.org/wiki/F
Spre seară, însă, pulsul pieţei Djemaa El Fna creşte fulminant. Ritmurile tobelor africane se aud din depărtare şi te atrag ca un magnet cu vibraţia lor magică spre locul în care dansatori şi acrobaţi susţin spectacole ore în şir. 

Fum de grătare şi arome de mâncare învăluie toată piaţa. 

Turiştii care peste zi au preferat să stea în spaţiile cu aer condiţionat sau la piscine, acum umplu piaţa Djemaa El Fna. 

Atmosfera este extraordinară!


Urmăreşte aventura în noul episod Djemaa el Fna, Marrakech 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu